Webbshop
Butiker
Kundservice
Matstol

STOL CH 23

Stol_CH23_Ek_Tvålbehandlad_Carl_Hansen_204336.jpg

Bilden visar: MASSIV VALNÖT LACKAD/NATUR SNÖRE

wegner_ch23_walnut-oil_oak-walnut-oil.jpgwegner_ch327_oak-oil_ch23_oak-oil_oak-walnut-oil_oak-soap.jpgwegner_ch327_oak-oil_ch23_oak-walnut-oil_walnut-oil_2xoak-oil_woodlines-rug_white-black.jpg

Matstolen CH23 är en vacker, bekväm stol med enkla uttryck. Designad av Hans J, Wegner för Carl Hansen & Søn. CH23 var en av Wegners första formgivna stolar. 

Stolen är tillverkad av massiv ek, valnöt eller en kombination av dessa, med ryggstöd i formpressad fanér och naturflätad sits.  Här visar vi stolen i tre utföranden. För beställning i annat utförande besök våra butiker. 

Matstol

STOL CH 23

Artikelnr:
Laddar ditt pris
MaterialMassiv ek/valnöt samt vaxat natursnöre
Bredd50,3 cm
Höjd78,6 cm
Djup50,3  cm
Designer
Hans J Wegner_portrait_2.jpg

Hans J Wegner

Hans J. Wegner (1914-2007) var en dansk arkitekt och möbelformgivare. Wegner utbildade sig till snickare 1931. Utöver möbler formgav han silverföremål, tapeter och lampor. Inför presidentvalet i USA 1960 anordnades den första presidentkandidat diskussionen i TV i USA:s historia, med kandidaterna Richard Nixon och John F. Kennedy sittande i Hans Wegner cirkelstolar. Wegner anses vara en av 1900-talets ledande möbeldesigners, och en drivande kraft i den "danska moderna rörelsen" som förändrade hur man såg på möbler under 1950- och 1960-talet. Han är en av de danska designers som har blivit världsberömd. Wegner är en noggrann och beundrad hantverkare och hans möbler är en kombination av bra, solida detaljer med rötter i den hantverksmässiga tradition som han hade så stor respekt för. Hans Wegner fick C.F. Hansen-medaljen 1982.

Läs mer om Hans J Wegner