Webbshop
Butiker
Kundservice

karta_Stalands_butiker.png

MÖBLER RUNT HELA STAN
Vi finns runt hela stan: Nacka, Södermalm, Vällingby, Sollentuna, Täby och Kungens Kurva.

HITTA_BUTIK-GRA-1.jpg

Mitt_Svenska_Hem-katalog.jpg

VÅR NYA HÖSTKATALOG
Nu är våran höstkatalog här med massor av inspirerande miljöer och tips på hur du kan göra ditt hem mysigt i höstmörkret.

LAS_MER-GRA.jpg

Adea.png

INTERIÖRBUTIKEN.SE
I hjärtat av Södermalm hittar du Interiörbutiken, vår systerbutik med exklusiva designmöbler.

BESOK_INTERIORBUTIKEN-GRA-1.jpg

STOL

SJUAN 3107 FRAMSIDESKLÄDD VALNÖT

1720.jpg
sjuan_lader_valnot.jpg

Stolen Sjuan 3107 i svart ask och framsidesklädd i läder Extreme och färgen Valnöt. Lädret är en typ av Anilinläder och för att bli så naturligt och skönt som möjligt är det inte genomfärgat och har ett mycket litet färgpigment. Detta medför att naturens ”adelsmärken” i form av  nackveck, fettränder, läkta ärr och insektsbett eller  färgskiftningar är ett naturligt inslag och bidrar till lädrets utseende och charm.

Serie 7, eller ”Sjuan”, designad av Arne Jacobsen är den i särklass mest sålda stolen i Fritz Hansens historia och kanske också i möbelhistorien. Den formpressade fanérstolen är en vidareutveckling av den klassiska Myran.

Den fyrbenta stapelbara stolen kan ses som det ultimata resultatet när det gäller användning av lamineringsteknik. En teknik som förfinades till perfektion under 20- och 30-talet av Søren C. Hansen, sonson till grundaren Fritz Hansen. Den visionäre Arne Jacobsen utnyttjade lamineringsmöjligheterna till perfektion, vilket resulterade i den ikoniska stolsformen.

Sjuan är den stol i Fritz Hansens samling som erbjuder det bredaste användningsområdet. Den är lätt och stapelbar och erbjuder alternativ som armstöd, hjul, etc. Välj från en omfattande palett av färger och utföranden, tyg eller läderklädsel och olika träkvaliteter. Sjuan finns med kromad eller svartkromad bas i tre olika höjder.

 

STOL

SJUAN 3107 FRAMSIDESKLÄDD VALNÖT

Laddar ditt pris
MaterialUppbolstrad läder i valnöt, svart ask, krom.
Bredd50 cm
Höjd46,5 cm
Djup52 cm
Artikelnummer
Designer
Produktblad
Matstolar & köksstolar - möbler & heminredning - Stalands - SJUAN 3107 FRAMSIDESKLÄDD VALNÖT - ctl00_cph1_ctl00

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) var en arkitekt och designer. Jacobsen utbildades på konstakademin i Köpenhamn och var professor vid densamma.

Läs mer om Arne Jacobsen