Webbshop
Butiker
Kundservice

HITTA RÄTT MATTA


En mattguide från Stalands som hjälper dig att hitta rätt matta! Se alla våra mattor här>>

MATGRUPP A


För en matgrupp med fyra stolar rekommenderar vi en matta med mått kring 170x240 cm. Tänk på att mattan bör följa bordets form, ett rektangulärt bord passar bäst med en avlång matta, och en runt bord gör sig bättre med en rund eller kvadratisk.

Att mattan är ungefär 60 cm bredare än bordet är en god marginal för att hålla alla stolarna innanför
mattkanten, även när de är utdragna. Ställer du en extra stol på kortänden får även den plats.

MATGRUPP B


För en matgrupp med 6-8 stolar rekommenderar vi en matta som är minst 170x240 cm, men för bästa resultat den större 200x300 cm.
Tänk på att mattan bör följa bordets form, ett rektangulärt bord passar bäst med en avlång matta och en runt bord gör sig bättre med en rund eller kvadratisk. 

Mattan ska gärna vara 60 cm bredare än bordet, för att få en god marginal att hålla alla stolarna innanför
mattkanten.  Även när du har iläggskivor i bordet får du plats med extra stolen innanför mattkanten!

________________________________________________________________________________________________________________________________

Stalands Mattguide 3.jpg


 SOFFGRUPP A

För en normalstor 3-sitssoffa rekommenderar vi en matta som är minst 170x240 cm, men det allra bästa är en något större storlek. Ställ gärna soffan en bit in på mattan, dels för att binda ihop gruppen men även för att hålla mattan på plats.
Har du en fåtölj till rekommenderar vi en större matta för att även den ska få plats.


SOFFGRUPP B


För en större soffa, exempelvis en hörn- eller divansoffa rekommenderar vi en matta i storleken 200x300 cm.
Detta för att kunna ställa soffan en bit in på mattan, dels för att binda ihop gruppen men även för att hålla mattan på plats.
Har du t ex en fåtölj till passar den största storleken allra bäst då även den får plats. Detta skapar balans och ger rummet ett mer harmoniskt intryck.


SÄNG


För en mer ombonad känsla i sovrummet är det perfekt med en matta under sängen. Bara känslan att sätta ned fötterna på något mjukt ger en skön start på dagen.

Placera mattan under ca 2/3 av sängen. Finns det plats i sovrummet rekommenderar vi den stora mattan så att du får ännu mer plats att sätta ner fötterna på.