Webbshop
Butiker
Kundservice
Fåtölj

JETSON, CLASSIC SOFT SVART

Jetson-fåtölj svart med fri frakt
Jetson med fotpall + bord pronto (1).jpgFåtölj Jetson med fårskinnsklädsel + bord pronto (2).jpgJetson med Århus (2).jpgJetson med Århus (1).jpgJetson med fotpall + bord pronto (2).jpg

Jetson fåtölj från DUX i Classic Soft läder (bärande väv) samt förkromat roterande stativ. Fåtöljen Jetson är signerad Bruno Mathsson och började säljas redan 1969. Jetson har en unik design och underbar sittkomfort vilket gjort Jetson till en klar favorit. Sitsen är skålformad och har en hög ergonomiskt utformad rygg med tillhörande nackkudde. Fåtöljen finns i flera olika utföranden.

Med unik design och utmärkt komfort tillhör Jetson från 1966 än idag favoriterna. 1966 ritades en svängbar stålrörsfåtölj som fick det futuristiska namnet Jetson. Arkitekten arbetade med att fullända modellen mellan 1966 och 1969.

1969 presenterades den färdiga Jetson i en utställning på Nordiska Galleriet i Stockholm. En av de mest påtagliga förändringarna mellan 1966 och 1969 är armstödet. Jetson representerar en milstolpe i det Bruno Mathssonska produktionsprogrammet och har fått många efterföljare.

Fåtölj

JETSON, CLASSIC SOFT SVART

Artikelnr:


Laddar ditt pris
MaterialLäder i Classic soft svart. Sits i polyeter och underrede i krom.
Bredd65 cm
Höjd97 cm
Djup83 cm

Tillbehör:

Fåtöljer - Stalands - köp ny fåtölj online & i butik - JETSON, CLASSIC SOFT SVART - ctl00_cph1_ctl00

Bruno Mathsson - möbler & heminredning - Stalands

BRUNO MATHSSON

Bruno Mathsson (1907-1988) är en av Sveriges internationellt mest kända formgivare. Han föddes i Värnamo. Fadern Karl Mathsson, var snickarmästare i fjärde generationen och det var därför naturligt att Bruno skulle följa i faderns fotspår. Bruno fick ingen teoretisk utbildning, men fick lära sig yrket från grunden i sin fars fabrik och förskaffade sig på detta sätt en gedigen träteknisk kunskap och en välutvecklad känsla för träets egenskaper.

Läs mer om Bruno Mathsson - möbler & heminredning - Stalands