Webbshop
Butiker
Kundservice

Verner Panton

Verner Panton (1926-1998) är känd för sin inspirerande och färgstarka personlighet. En unik person med en särskild känsla för färg, form, ljusfunktion och rymd. Under loppet av sin karriär introducerade Verner Panton en serie moderna lampor med personligheter som var olika alla hans skandinaviska samtida kollegers verk.

Med anmärkningsvärd tillit till formens obegränsade möjligheter arbetade han framgångsrikt för att skapa en ny uppsättning teorier om ljusets funktion och påverkan. Verner Panton hade en väldigt tydlig attityd beträffande sitt arbete när det gällde form, färg och funktion. Samtidigt gjorde han medvetet och djärvt bruk av skilda material. Hans användning av olika material ledde ofta till att hans samtida ringaktade "tidlösheten" i hans design. Det stora intresset för hans design idag bevisar motsatsen.

"Huvudändamålet med mitt arbete är att provocera folk till att använda sin fantasi. De flesta tillbringar sina liv i en tråkig, grå-beige konformitet, livrädda att använda färger. Genom att experimentera med belysning, färger, textilier och möbler och använda den senaste tekniken försöker jag visa på nya vägar för att uppmuntra folk att använda sin fantasi och göra sina omgivningar mer spännande".

Verner_Panton.jpg