Webbshop
Butiker
Kundservice

Cecilie Manz

Cecilie Manz (1972) föddes i Odsherred, Danmark. Cecilies föräldrar arbetade med konst och design, därför har design varit en naturlig del av hennes liv. När hon skulle börja studera valde hon design (Danmarks Designskola 1992).

 Hennes stora intresse för funktion och konceptualisering tog henne vidare till Helsingfors som utbytesstudent där hon gick på Konstindustrihögskolan vid Aalto-universitetet. Ett år efter sin examen från Danmarks Designskola öppnade hon sin egen ateljé, Manz Lab, som sedan dess har varit centrum för hennes arbete. Cecilie Manz har redan ställt ut över hela världen, och hennes verk visas i de permanenta samlingarna på MOMA och Dansk Design Center. Hon har undervisat och mottagit åtskilliga betydelsefulla priser för sin konceptuella design. Cecilie Manz samarbetar bland annat med företagen Fritz Hansen och Lightyears. En av hennes mest kända skapelser är lampan Caravaggio från Lightyears.

" Jag arbetar med saker som betyder något för mig. Jag har en idé om att jag alltid ska ha ett tydligt argument som legitimerar den design som jag gör. Funktionen är väsentlig och om jag inte kan formulera en god grund till en ny produkt är det bättre att inte göra den ”.

cecilie_manz.jpg