Webbshop
Butiker
Kundservice
Matbord

SUPERELLIPS B620

bord-B_619-superellips.png

Bord Superellips B620 med bordsskiva i vit, grå eller svart Fenixlaminat, aluminiumkant och kromade spännben. Designat av Bruno Mathsson och Piet Hein. Bordet Superellips B616 ingår i serien Super-Elliptisk™ och Super-Cirkulär™ designade av Piet Hein och Bruno Mathsson samt runda, fyrkantiga och rektangulära bord designade av Arne Jacobsen.

Fenixlaminat är ett tåligt material men ger ett mjukt utseende med dess matta yta. Fenixlaminat är lättskött och är dessutom extremt tåligt mot repor och värme.

Inspirationen till det mest prominenta bordet i serien - bordet Super-Ellips -  kom från Piet Heins lösning på ett trafikproblem på Sergels Torg i Stockholm: en superelliptisk rondell. Idén till den smarta formen kom tack vare hans matematiska tankegångar. Den här variationen av en oval innebar några attraktiva kvaliteter och ett överraskande harmoniskt utseende oavsett storlek. Formen tar utgångspunkt i en formel som är konstruerad utan ändar, och det är grunden till att bordet ses som ett demokratiskt bord där alla platser är likvärdiga. Bruno Mathsson och Arne Jacobsen bidrog till designen av ramarna till alla borden.

Bordet finns i ett 50-tal olika storlekar och utföranden. Kontakta butiken för mer information.

Matbord

SUPERELLIPS B620

Artikelnr:
Laddar ditt pris
MaterialVit, svart eller grå Fenixlaminat med kromade spännben.
Bredd100 cm
Höjd72 cm
Längd170/270 cm