Webbshop
Butiker
Kundservice
Taklampa

PH KOTTE 48

KOTTE_webb.jpg

Taklampa PH Kotte är en vacker och elegant pendel som lyser upp sin omgivning med ett varmt och behagligt ljus. Den unika lampan skapades av Poul Henningsen 1958, då han skulle designa en armatur för restaurang Langeline Pavillionen i Köpenhamn. Lampan hänger där än idag.

Pendeln består av 72 stycken blad som är jämt placerade och får formen som en kotte, där av namnet. De vackra bladen skärmar av ljuskällan och riktar och reflektarar ljuset så att det belyser armaturen och ger en distinkt och 100% bländfri belysning. 

Den fantastiska PH-lampan visas endast i vår utställning i Kungens Kurva samt i vår systerbutik Interiörbutiken på Götgatan.

  • Ljuskälla ingår ej 
  • Watt max 100W
  • Sockel E27
  • IP20
  • Sladdlängd 4 m
Taklampa

PH KOTTE 48

Artikelnr:
Laddar ditt pris
MaterialRostfritt stål.
Höjd50 cm
Diameter48
Designer
Produktblad
Taklampor - ny taklampa - möbler & heminredning - Stalands.se - PH KOTTE 48 - ctl00_cph1_ctl00

Poul Henningsen

Poul Henningsen (1894-1967) föddes i Köpenhamn som son till den kända danska aktrisen Agnes Henningsen. Han tog aldrig examen som arkitekt men studerade på tekniska skolan i Frederiksberg i Danmark under 1911-14 och sedan på tekniska högskolan i Köpenhamn under 1914-17. Han började verka inom traditionell funktionalistisk arkitektur men över åren började hans professionella intresse övergå till att fokusera huvudsakligen på belysning vilket är vad han är mest känd för.

Läs mer om Poul Henningsen