Webbshop
Butiker
Kundservice
TAKLAMPA

PH 5 MINI

ph-5-mini_classic_light.png
ph-5-mini-modern-white-detail-light-background.jpgph-5-mini-rose-red-orange.jpgph-5-mini-blue-and-ph-5-classic.jpgph-5-mini-classic-and-ph-5-classic.jpgph-5-mini-modern-white-detail-dark-background.jpgph-5-mini-family-all.jpg

PH 5 Mini är en mindre variant av den välkända PH 5-lampan. Som tidigare PH 5 är även denna designad av Poul Henningsen.  PH finns i åtta färger och är känd för sitt bländfria och enhetliga ljus. PH gör sig fint i ett fönster eller över ett bord och passar lika bra som solitär som i ett kluster.

  • Ljuskälla ingår ej
  • Sladdlängd 3 m
  • Watt max 20W
  • Sockel E14
  • IP20
TAKLAMPA

PH 5 MINI

Artikelnr:
Laddar ditt pris
MaterialSkärmar: Trycksvarvat aluminium. Avbländningsskärm: blå, rosa, grön eller röd, trycksvarvat aluminium Stag: Lila (för Classic) eller bronsfärgat, valsat aluminium.
Höjd16,3 cm
Diameter30 cm
Designer
Produktblad
Taklampor - ny taklampa - möbler & heminredning - Stalands.se - PH 5 MINI - ctl00_cph1_ctl00

Poul Henningsen

Poul Henningsen (1894-1967) föddes i Köpenhamn som son till den kända danska aktrisen Agnes Henningsen. Han tog aldrig examen som arkitekt men studerade på tekniska skolan i Frederiksberg i Danmark under 1911-14 och sedan på tekniska högskolan i Köpenhamn under 1914-17. Han började verka inom traditionell funktionalistisk arkitektur men över åren började hans professionella intresse övergå till att fokusera huvudsakligen på belysning vilket är vad han är mest känd för.

Läs mer om Poul Henningsen