Webbshop
Butiker
Kundservice
TAKLAMPA

PH 3/2 AKADEMI

belysning-Ph_3-2_akademi-louis-poulsen-stalands.jpg

Taklampa PH 3/2 Akademi från Louis Poulsen är en vacker ljuskrona med tre skärmar i munblåst vitt opalglas. De tre ljuspunkterna har formgivits utifrån principen om ett reflekterande treskärmssystem som riktar merparten av ljuset nedåt. Opalglaset på PH 3/2 är blankt på utsidan och sandblästrat matt på insidan, vilket ger ett mjukt och diffust ljus. PH 3/2 Akademi är en högkvalitativ lampa som passar in och blir en snygg inredningsdetalj i många typer av miljöer.

  • Ljuskälla ingår ej
  • Sockel E14
  • Watt max 3 x 40W
  • Sladdlängd 4 m
  • IP20
TAKLAMPA

PH 3/2 AKADEMI

Artikelnr:
Laddar ditt pris
Material Armaturhus: Högglansförkromad, extruderad mässing. Skärmar: Munblåst vitt opalglas. Stomme: Högglansförkromad, extruderad mässing.
Höjd34,5 cm
Diameter68
Designer
Produktblad
Taklampor - ny taklampa - möbler & heminredning - Stalands.se - PH 3/2 AKADEMI - ctl00_cph1_ctl00

Poul Henningsen

Poul Henningsen (1894-1967) föddes i Köpenhamn som son till den kända danska aktrisen Agnes Henningsen. Han tog aldrig examen som arkitekt men studerade på tekniska skolan i Frederiksberg i Danmark under 1911-14 och sedan på tekniska högskolan i Köpenhamn under 1914-17. Han började verka inom traditionell funktionalistisk arkitektur men över åren började hans professionella intresse övergå till att fokusera huvudsakligen på belysning vilket är vad han är mest känd för.

Läs mer om Poul Henningsen